Home Our home Al ruim twee (!) weken zijn wij eigenaren

Al ruim twee (!) weken zijn wij eigenaren

by Calliat

Jeetje, daar stonden we dan 14 december om 10:45 uur, als twee zenuwachtige pubers op de stoep, voor (bijna) ons eigen(!) huis. De laatste inspectie stond gepland samen met de verkopers, de makelaar en wij; de kopers.  De makelaar, een vriendelijke, té blije kerel, nam na de inspectie afscheid van ons. Feliciteerde ons vast met de aankoop en bedankte de verkopers voor hun vertrouwen. Na de inspectie van het huis volgde de afspraak bij de notaris. In de auto naar de notaris toe, vertelde ik aan Ruben dat mijn adrenaline door mijn lichaam heen raasde. Ik zat vol van de zenuwen, maar het voelde wel fijn. Het voelde eigenlijk bést wél stoer en ik was enorm trots op ons!

Met de liefde van mijn leven!

Eenmaal bij de notaris wist ik dus niet dat alles zó officieel voorgelezen moest worden. Gelukkig werd het nog wel naar Jip & Janneke taal vertaald. Wat een dure, bijzondere en officiële woorden… De verkopers waren als eerst aan de beurt voor het zetten van hun handtekeningen, daarna mochten wij tekenen en kreeg ik de sleutels van de verkoopster overgedragen. Wij wenste hun veel succes en zij feliciteerde ons met ons huis. Daarna volgde het doornemen van de hypotheek en na een uur stonden wij weer buiten. Daar stonden we dan, als trotse eigenaren in Kaatsheuvel, en jawel; wij stonden tegenover de Efteling!

Auto helemaal volgeladen…

’s Ochtends hadden wij de auto al helemaal volgeladen, met al het kluswaar wat wij al hadden gekocht. Oh en een fles bubbels zat natuurlijk veilig in mijn tas. Want de champagne moest natuurlijk gepopt worden in ons nieuwe huis ;-))). Met de officiële akte in mijn hand gingen wij naar ons huis toe. ONS eigen huis… Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik een huis zou kopen én zeker niet in het zuiden des lands. Eenmaal binnen stonden we elkaar vol trots aan te kijken. De fles champagne ging open, we liepen mega trots door het huis en kregen natuurlijk meteen bezoek.

De volgende dagen werd er hard gewerkt, er kwamen vrienden helpen en zelfs Sjors was aanwezig. Sjors, ook jij ontzettend bedankt! De inzet van onze vrienden was (en is) voor ons super fijn en wij zijn ieder ontzettend dankbaar. Dit zijn trouwens ook momenten om te weten hoe fijn het is om goede vrienden om je heen te hebben. Vrienden die voor je klaar staan en je kunnen/willen helpen wanneer het nodig is. Zelfs mijn moeder én broertjes, oh en hondje Bobby, zijn helemaal uit Beverwijk naar Waalwijk komen tuffen. Stiekem was ik hier wél zenuwachtig voor. Ik vind de mening van mijn dierbaren best belangrijk en was daarom nieuwsgierig naar hun mening. Gelukkig vonden zij het mooi, groot en ook heel fijn. Het voelde goed en zelfs mijn middelste broertje had geen commentaar.

Onze fijne, royale, woonkamer

Nu zijn wij inmiddels ruim twee weken verder en mag het resultaat er al best zijn. Want naast dat ik zelf heel handig ben natuurlijk, is Ruben gelukkig ook gezegend met deze gave en hebben wij veel werk verricht! Het is hard werken, maar perfectie staat hoog op het lijstje. Ik ben blij als het klussen erop zit, de weekenden weer vrij zijn en wij kunnen uitslapen in ons eigen paleis.

Stay tuned…
Liefs,
Amber

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment

Livvinn.com gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt. Oke Read More