Home Life Dit was mijn 2018

Dit was mijn 2018

by Calliat

Aan het eind van een jaar, kijk ik graag terug naar wat ik heb bereikt, wat ik heb gedaan en of ik mijn doelen behaald heb. Het is niet altijd even leuk om terug te kijken, maar daar komen wel wijze lessen uit voort. Het is goed voor zelfreflectie, zodat je jezelf alleen maar kan verbeteren. Dit is mijn 2018 in een vogelvlucht…

Verhuizen

Begin januari zijn mijn liefste en ik verhuist naar ons prachtige huis. Vele mensen uit onze omgeving hadden er nogal een uitgesproken mening over, omdat wij net een jaar samen waren en al een huis hadden gekocht. Ik ben van mening dat mensen beter over je kunnen kletsen, dan van je kunnen vreten. Ik ben nog steeds enorm blij dat ik de keuze gemaakt heb om naar Brabant te verhuizen. Hier voel ik mij enorm welkom en voelt Brabant inmiddels aan als mijn thuis.

Nieuwe job

Bij een verhuizing naar de andere kant van Nederland, hoorde ook een nieuwe job. Vorig jaar rond deze tijd had ik mijn motivatiebrief naar
Déhora gestuurd en dezelfde dag kreeg ik nog antwoord. 1 januari 2018 kreeg ik een uitnodiging om op gesprek te komen. Er volgde een capaciteitentest en een tweede gesprek op 15 januari. 16 januari begon ik meteen met een nieuwe opleiding en 19 februari ging ik als interim-planner aan de slag! Oh, en ik kreeg een nieuwe auto!

Een tegenslag in de familie’s

Mijn opa was ziek, zieker dan ik (én de rest van de familie) hadden gedacht. Daarmee wist ik ergens al dat ik iemand ging verliezen die mij enorm dierbaar was. Helaas werd deze gedachte in januari 2018 werkelijkheid en heb ik tussen de verhuizing in naar Brabant, afscheid moeten nemen van mijn opa. Op de avond voordat wij naar Beverwijk gingen om afscheid te nemen, belde mijn schoonmoeder met het nieuws dat het niet goed ging met oma. Na een uur rijden, stilzwijgend in de auto (en een spanning om te snijden) kregen wij weer telefoon; oma is overleden… Mijn hart brak wederom in honderd duizend stukjes, de liefde van mijn leven moest óók afscheid gaan nemen. Mijn instinkt zei dat ik er ook voor hem op dat moment moest zijn, hij was er namelijk ook voor mij. Wij waren er voor elkaar. Wij hadden elkaar nodig. Meer dan wij ooit dachten, meer dan wij op hoopten. Ieder met zijn eigen verdriet. Want zó snel samen in een gat vallen, is zwaar. Echt waar. Helaas had de broer van mijn opa in juni ook de strijd tegen kanker verloren en begon het verdriet weer opnieuw…

Heel veel klussen

Ondanks dat wij in januari al verhuist waren naar ons huis, wilde wij ons huis wel ons thuis maken. Dit hebben wij gedaan door het huis helemaal te perfectioneren naar ons eigen smaak. Oke, dit heeft een heleboel tijd en energie van ons gevraagd en we hadden er echt niet altijd zin in. Maar wij hebben (bijna) alle grote klussen met zijn twee gedaan. Ja, ook hier kregen we kregen vaak de opmerkingen als; ” maar jullie wonen er toch al en er hoefde toch nog niet veel te gebeuren? Wat moeten jullie allemaal nog doen dan? Waarom doen jullie het allemaal met zijn twee?” Puur omdat mijn liefste en ik beide veel geduld hebben, nauwkeurig werken en samen een goed team vormen. En natuurlijk omdat wij erg trots zijn op wat wij kunnen, naast alleen maar met computers en software werken ;-))

Relax vakantie

Na een slecht begin van het jaar, veel werken en klussen, waren wij wel toe aan een vakantie. Wij hadden de laatste drie weken van september eindelijk(!) zomervakantie. Over de bestemming hoefde wij niet lang na te denken, wij wilde echt ergens naar toe waar wij niks moesten doen. In het dagelijks leven wordt er al veel van ons verwacht en wilde wij ons afzonderen. Wij zijn daarom naar Kaapverdië gegaan, met alle luxe wat wij ons maar konden bedenken. Dit heb je ook wel nodig, want Kaapverdië is alles behalve luxe! Het is er erg arm, al is het toerisme erg up coming. Dit zie je o.a. terug in de straten van Santa Maria. Tijdens deze vakantie hebben wij voornamelijk onze batterij opgeladen, met voornamelijk niks doen. Het hoogte punt van deze vakantie was de turtle walk (’s avonds naar het strand en zeeschildpadden op het strand zien komen om eieren te leggen), schildpadeieren uit zien komen en een walk door Shark bay.

Nieuw favo restaurant ontdekt

Hier in Brabant moet ik nog veel “uitvinden”. Waaronder ook mijn nieuwe adresjes ontdekken waar je lekker kan eten. Ik ben iemand die graag nieuwe dingen probeert. Eigenlijk ben ik gewoon een real life bourgondiër eerste klas (ondanks dat ik al 100 pogingen gedaan heb om “er beter op te letten”). Ik kan enorm genieten van heerlijk eten met bijpassende wijnen. Ze zeggen dat liefde bij de mannen door de maag gaat, nou dan ben ik vast in het verkeerde lichaam geboren…

Om even terug te komen bij mijn nieuwe favoriete restaurantje; ik kwam “De Proeverij” toevallig tegen in het plaatselijke krantje van Waalwijk. Mijn liefste kende het restaurant niet, maar was dan ook nog geen Bourgondiër voor onze relatie. Mochten je dus in de buurt komen van Waalwijk, rij dan even door naar Sprang-Capelle naar De Proeverij. Echt. Een. Aanrader. (!)

Citytrip with friends

In Brabant heb ik twee hele lieve vriendinnen op wie ik kan bouwen. Wij wilde graag een keer een weekend weg, samen met onze lovers. Helaas kon Maudy met haar lover niet mee en zijn wij met zijn vieren naar Praag gegaan. Oh, dit hadden wij overigens wel met Maudy besproken of zij het niet erg vond ;-)). Wij hebben enorm veel gelopen, gelachen, gegeten en gepraat met elkaar. Het is fijn om hele goede vrienden om je heen te hebben, waar je op kan bouwen en dat je weet dat je echt iets aan ze hebt. Mijn lieve vriendin Renske en ik willen de citytrip er graag in houden en hopelijk kunnen Maudy en haar liefde volgend jaar ook mee. Bestemming is nog onbekend, maar dat zal vast goed komen…

Tot slot

Voor mezelf heb ik een aantal doelen gesteld, die ik graag wil behalen. Op privé, op zakelijk gebied maar ook op hobby niveau ;-)). Livvinn.com heb ik een beetje aan haar lot over gelaten, maar dat heb ik echt niet bewust gedaan! Momenteel ben ik met leuke plannen bezig, die mij weer een enorme positieve boost hebben bezorgd, maar toch nog even voor mij moet houden…

Voor 2019 hoop ik dat het jaar iets anders gaat lopen, dat ik in ieder geval niet weer afscheid moet nemen van een dierbaar persoon. Voor nu heb ik in ieder geval nieuwe doelen gesteld en staat er voor 2019 al een vakantie naar Curaçao op de planning.

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling toe en ik wil jullie bedanken voor jullie vertrouwen!

Liefs,
Amber


0 comment
0

You may also like

Leave a Comment

Livvinn.com gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt. Oke Read More