Home Travel Een verjaardagscadeau van mijn lief; weekje Lissabon

Een verjaardagscadeau van mijn lief; weekje Lissabon

by Calliat

Via Social Media had ik al laten weten dat ik mijn verjaardag in Lissabon had gevierd en dat ik een heerlijke week achter de rug heb gehad. Mijn allerliefste had alleen weken (ja echt wéken) zijn mond tegen mij gehouden en had alleen tegen mij gezegd dat wij mogelijk een paar dagen weg zouden zijn rond mijn verjaardag. Meestal kom ik vaak achter verassingen en was ik ook zoekende naar hints. Maar helaas, ik had echt pech! Ik kon het altijd proberen, toch?!

Mijn liefste liet echter niets los en ik had de hoop op den duur opgegeven. Knap hoor, want mijn liefste is de aller eerste die een verassing ook echt voor zich zelf kan houden. Dit was voor mij de eerste keer dat ik ergens niet achter kwam… Credits to my love ;-)))

Hij wilde geen boze blikken bij aankomst, omdat madame dan geen goede outfits en schoenen had ingepakt!

Een week voor vertrek werd de verassing EIN-DE-LIJK verklapt. Zodat wij samen van de voorpret konden genieten én omdat meneer niet helemaal wist of ik mijn koffer wel goed in zou pakken. Hij wilde geen boze blikken bij aankomst, omdat madame dan geen goede outfits en schoenen had ingepakt! De bagage zou nogal Lissabon onwaardig zijn, als hij helemaal zijn mond had gehouden… Want met die temperaturen hier in Nederland, zou ik zo met mijn dikke winter garderobe het vliegtuig in stappen. Terwijl het daar 20+ graden was :-))) Ja, mijn liefste weet wel hoe hij zich moet indekken, haha! Nog meer credits to my love??

Maar goed ik dacht meteen; HEER-LUK! Lekker in het vliegtuig naar Portugal. Ik was er nog nooit geweest en was écht mega benieuwd. Op internet was ik een beetje (met nadruk op een beetje ;-)))) wezen speuren wat er allemaal te doen was, wat je er kon eten én wat wij echt niet moesten missen. Verder had ik geen wensenlijstje, dag bestedingen gepland of verder onderzoek gedaan en ik dacht: “Ik zie het daar wel…” Ik kan mij namelijk ergens redelijk snel vermaken en vindt het altijd leuk om samen nieuwe dingen te zien, ontdekken, te eten, etc,. Gelukkig is mijn liefste net zo als ik en zijn wij lichtelijk onvoorbereid naar Lissabon vertrokken. We hadden immers elkaar en een koffer vol met liefde dus moest het wel goed komen. Een vakantie vol plannen is trouwens hé-le-maal niets voor mij! Stel er staat wat gepland en op de dag zelf heb ik er TO-TAAAAAAL géén zin meer in, dan komt die zin ook echt niet meer! En of het zonde is, ja dat wel maar niemand wordt vrolijk van een sacherijnige Amber ;-)))

Persoonlijk ben ik een enorme vis en wijn liefhebber. Als ik kan kiezen tussen vlees of vis, kies ik negen van de tien keer voor vis! En dit kwam voor onze trip toch echt enorm goed uit. Want Lissabon staat in het teken van verse vis. Natuurlijk hebben ze ook andere gerechten, diverse restaurants én is er echt voor ieder wat wils. Maar voor een echte vis liefhebber net als ik, verkeerde ik mij even in een waar Walhalla van vis. Vriendlief was echt vele malen minder enthousiast, maar toch ging er een verse moot gebakken tonijn er wel in… Eten tussen de locals in Mercado da Ribeira, de foodhallen van Lissabon. Een mega aanrader mocht je naar Lissabon gaan ;-))) De hele week ben ik getrakteerd op heerlijke wijnen, het aller lekkerste (najaar) weer (+20 graden), hebben wij ontzettend heerlijk gegeten en heb ik de prachtigste plekken in máár ook zeker over de stad mogen bewonderen. Wij hebben zelfs een privé tour door de oude stad gehad door een vrouwelijke gidse en hebben typische Portugese koffie gedronken en Pastéis de Nata gegeten. Dat ik enorm verwend ben, mag ik wel zeggen. Dit is echt, tot nu toe, de aller mooiste stad die ik heb mogen bezoeken. En ik ben blij dat ik mijn vijventwintigste verjaardag samen met de liefde van mijn leven, in Lissabon heb kunnen vieren. Ik had dit echt voor géén goud willen missen. Want hoe vervelend ik het ook vind om mijn eigen verjaardag te vieren, hoe fijn ik het ook weer vindt om het toch samen te mogen delen met mijn aller aller aller liefste!

Liefs, Amber

0 comment
0

Leave a Comment

Livvinn.com gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt. Oke Read More