Home Life “Ik ga beginnen met bloggen.” “Huh, watte??”

“Ik ga beginnen met bloggen.” “Huh, watte??”

by Calliat

Al lang twijfelde ik erover om een blog te beginnen, zal ik het nou wel of zal ik het nou niet gaan doen. Beginnen met een blog doe je niet zomaar, want vinden mensen jou interessant genoeg om je blogs te gaan lezen? Nou ik heb geen idee, daar moet ik nog maar eens achter komen! Ik ben gaan bloggen voor mezelf, om mijn verhalen te delen, om mijn creativiteit los te laten, en om de woorden te delen..

“mijn antwoord was vrij duidelijk; over mezelf, mijn leven”.

In Nederland zijn ontzettend veel bloggers die bloggen over beauty, lifestyle, fashion, food, etc. Ik heb persoonlijk niet zo heel veel met fashion, ik vind fashion leuk, heb mijn eigen kledingstijl en kledingsmaak, maar ik volg het niet tot op de puntjes, ik ga mee met de mode maar ik blijf wel bij mijn eigen smaak. Ook met beauty heb ik niet ontzettend veel, misschien vind ik “beauty” nog wel leuker dan fashion (dat dan weer wel..). Ik ga graag naar de sauna, gebruik dagelijks make-up, ik hou ontzettend van geurtjes, ik föhn graag mijn haren en já, ik zie er ook graag goed uit.. Oké om even to the point te komen.. Als je gaat bloggen, waar wil je over gaan bloggen? Dat was ook de eerste vraag die mijn naaste omgeving aan mij stelde, “waar ga je over bloggen dan?”, mijn antwoord was vrij duidelijk; “over mezelf, mijn leven, dus jullie kunnen erover gaan lezen”.

“Wanneer ga je nou online?”

Mijn ouders waren vrijwel meteen enthousiast, vooral mijn moeder was meteen nieuwsgierig. In de tussentijd dat ik mijn website aan het maken was, heeft mijn moeder wel meerdere malen gevraagd; “Wanneer ga je nou online, wanneer kan ik het zien?”. Mijn broertjes waren iets minder enthousiast, maar vonden het ontzettend stoer dat ikzelf een website ging maken (want het was volgens mijn jongste broertje vet moeilijk. (Ja, dat weet ik nu inmiddels ook hoe vet moeilijk het is!)). Mijn vriend was de enige die er, naar mijn idee, een beetje een hard hoofd in had. Hij zit zelf in de it wereld en ik had ook meteen tegen hem gezegd; “Jij gaat mij helpen..”

“Zijn antwoord was niet wat ik gehoopt had”

Zijn antwoord was niet wat ik gehoopt had, er bestonden volgens hem talloze platforms waar ik “mijn ei” op kwijt kon en dat moest ik zelf maar ondervinden. Ik ben Amber niet, als ik niet door ram naar wat ik wil.. Uiteraard had ik allang research gedaan, en wist ik wat ik doen moest. Althans dat dacht ik, en zo ging ik het allemaal zelf ondervinden.

“Ja, ik weet dat het in het Engels “Live” is, maar dat vind ik niet mooi”

Als eerste kwam ik bij een domeinnaam, tsja wat ging ik verzinnen? Gaat je domeinnaam aanslaan, is het makkelijk te onthouden, wat voor doel heeft het, én is het nog beschikbaar? Op internet bestaan genoeg websites waar je kan kijken of de domeinnaam, wat je in gedachten hebt, nog beschikbaar is. Bij mij kwam “Liv” meteen in mij op, liv zoals je het zegt. Ja, ik weet dat het in het Engels “Live” is, maar dat vind ik niet mooi. Heel simpel ;-)) Voor mij staat deze naamletterlijk voor “leven”, eindelijk iets doen wat ik leuk vind. Natuurlijk was Liv al bezet en ging ik verder nadenken. Ik kwam op “Living in mijn hoofd en dacht, ik ga het als Livvinn  schrijven en kijken of deze wel bestaat. Het heeft zo moeten zijn, want deze was nog beschikbaar en natuurlijk heb ik deze meteen gekocht. Mijn domeinnaam was binnen, nu de rest nog..

“Huh, yes Livvinn.com is born!”

Ik heb avonden achter de computer gezeten, uitgezocht wat ik allemaal nodig had, bestanden gedownload, databases aangemaakt, en na enig wat frustratie, was mijn website gemaakt. Wat was ik trots, trots dat ik dit gewoon helemaal zelf heb gemaakt. Dat het mij zonder enige hulp gelukt is, ik dacht alleen maar; Huh, yes Livvinn.com is born! Gelijk ben ik eraan gaan werken, heb ik de website offline gezet en onder tussen heb ik meerdere mensen van mijn naaste omgeving ingelicht over Livvinn.com en over mijn plannen en mijn bedoeling met Livvinn.com. Tot nu toe heb ik nieuwsgierige positieve reacties gehad en ben ik benieuwd naar jullie reacties ;-)) En vergeet niet, Livvinn.com is met dubbel N ;-))

Ik ben echt dolenthousiast, ik zit vol inspiratie, ik heb ontzettend veel creatieve ideeën en ik heb er uiteraard ontzettend veel zin in om nog meer blogs te gaan schrijven! Hopelijk jullie ook :-))

Liefs,

Amber

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment

Livvinn.com gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt. Oke Read More