Home Our home Is het toch echt wel zó leuk hier in Braboland?

Is het toch echt wel zó leuk hier in Braboland?

by Calliat

Herken je dat, dat gevoel wanneer je op de wc zit, onder de douche staat, wanneer je doel loos voor je uit zit te staren,  of wanneer je in de auto zit en jezelf afvraagt hoe het nou met je is? Nou dat gevoel had ik dus afgelopen week. Ken je dit gevoel niet? Dan zal je eens meer tijd in jezelf moeten investeren. Je kan bijvoorbeeld je wc ritueel eens aanpassen van het kijken naar dumpert filmpjes, naar jezelf de vraag stellen hoe het met je is. Oké, vast en zeker goed. Je verblijft inmiddels op de wc…

“Wauw, ik wilde het bijna uit schreeuwen in de auto”

Afgelopen week zat ik in de auto naar huis vanuit mijn werk. Ik zit ongeveer per dag zo’n anderhalf uur in de auto naar (én van) mijn werk. Ik heb écht tijd zat om na te denken wat wij gaan eten, of ik nog genoeg kattenvoer in huis heb, of ik nou echt wel zo goed kan zingen als ik denk, of mezelf af vragen of ik het toch echt wel zó leuk heb in Braboland. Deze vraag zette mij even aan het denken, want ik heb vergelijkingsmateriaal. Vele weten dat ik al eens heb samengewoond en dat het toen er toentertijd voor de buitenwereld er goed uit zag. Binnenshuis was dat anders. Ik vroeg mezelf af hoe het toen voor mij voelde en hoe het nu voelt. Het antwoord voor mij was heel duidelijk, het voelde goed! Wauw, ik wilde het bijna uit schreeuwen in de auto, zo goed!

“Het leven hier in Braboland voelt denk ik als hoe het moet voelen, hoe het leven moet zijn”

Via mijn een andere blog heb ik jullie laten weten dat mijn start niet echt rozenkleurig was in Braboland. Want ook in sprookjes, word je weer eenmaal terug naar de realiteit getrokken.  Het is namelijk niet altijd wat het lijkt. Maar ondanks de mindere start, dan waar wij op gehoopt hadden, is het hier enorm fijn! Vanaf de dag dat Boudewijn (eindelijk!) bij ons kwam wonen, voelde ons huis als mijn thuis aan. Doordat er veel veranderingen waren in een korte periode, heb ik hier in Braboland snel mijn plek gevonden. Uiteraard was ik al enorm gezegend met super vriendinnen, maar dat wil niet zeggen dat je automatisch je plekje gaat vinden. Een huis moet je thuis worden en van ieder weekend je vriend zien, naar ineens 24 uur per dag klinkt leuk. Het is ook leuk, maar het was wel even wennen ;-))).

Het voelt anders dan “toen”. Ik ben er heel open in, maar het voelt beter. Het leven hier in Braboland voelt denk ik als hoe het moet voelen, hoe het leven moet zijn. Hiermee bedoel ik, dat je een gelukkig gevoel krijgt wanneer je aan je thuis denkt. Ook voel ik mij enorm goed (is ook wel aan mijn gewicht af te lezen…) en voelt mijn huis als mijn thuis…
Ook ben ik gezegend met een super job en ondanks dat ik net zoveel werk als voorheen, heb ik niet het idee dat ik altijd maar aan het werk ben. Als ik vrij ben, kan ik ook echt daadwerkelijk vrij zijn zonder een hele dag te moeten (bij)slapen. Persoonlijk heb ik dat ook moeten leren en heb ik in de afgelopen jaren aardig wat zelfkennis opgedaan. Het klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het totaal niet. Ik ben namelijk blij dat ik mezelf de afgelopen jaren beter ben gaan leren kennen, dat ik eindelijk knopen door kan hakken, dat ik durf te zijn wie ik ben en dat ik durf te zeggen dat ik oprecht gelukkig ben hier in Braboland. Want ja, het is hier écht wel zó leuk!

 

Een ode aan mijn liefste;
Bedankt liefste dat je mij hier zo thuis laat voelen, dat je mij laat zijn wie ik ben en dat je mij de ruimte geeft dat ik nodig heb. Bedankt voor je geduld en je enorme liefde dat mij iedere dag omarmt. Bedankt dat jij in mijn leven gekomen bent en dat ik van jou mag houden… 

 Liefs,
Amber

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment

Livvinn.com gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt. Oke Read More