Home Life Mijn aller eerste keer

Mijn aller eerste keer

by Calliat

Het eerste weekend van oktober was het wéér feest. Het was tijd voor mijn aller eerste keer… Mijn watte? Ja, als een echt carnavalsgroentje ging ik voor de aller eerste keer mee op Gupkes weekend. Mijn weekend tasSEN waren zo vol, dat ik er gemakkelijk een hele week mee op vakantie kon gaan. Helemaal bepakt en bezakt (inclusief mijn carnavals piratenpak) ging ik met de liefde van mijn leven naar Valkenswaard. Ach en om de familie van Leeuwen even in eer te houden… Uiteraard kwamen wij weer als laatste aan bij het huis, waar het feest al in volle gang was ;-))). 

Als je “lekker” wilde slapen, was de tip om voldoende alcohol te nuttigen.

Ik wil jullie even laten weten, dat mijn preutsheid behoorlijk een eigen leven ging lijden. Ik was enorm zenuwachtig. Zenuwachtig, omdat ik totaal niet wist wat ik verwachten moest met een huis vol met Gupkes. Dat het een feestje zou worden, dat wist ik wel. Dat het zó gezellig zou worden… Ja, daar had ik eigenlijk wel al stiekem rekening mee gehouden. Evenals het feit dat er vrij weinig geslapen zou worden. Als je “lekker” wilde slapen, was de tip om voldoende alcohol te nuttigen. Dan sliep je geheid als een roosje én met je gesnurk hield je dan de halve toko wakker; die niet voldoende gedronken hadden :-))) (Dus even voor de duidelijkheid, ik behoorde dus tot de groep; “niet genoeg”…).

Er werd vaak aan mij gevraagd; “jij hebt je vast nog nooit verkleed?”

Toen wij als laatste aankwamen bij het huisje, werd gelijk de barbecue aangestoken en de worstenverzameling op de hete roosters gelegd. De organisatie had dit goed geregeld en naast genoeg vlees was er ook gedacht aan salades, broodjes en sauzen om de worsten in te dippen. Na de barbecue werden de casual outfits ingeruild voor de carnavals outfits. Fred flinstone, de heilige, Pipo de clown, een schattige Eskimo, de vuilniszakkies, iedereen kwam voorbij op het feest. Uiteraard kwam bij mij wéér mijn preutsheid even naar boven. Ik dacht nog; ik ga me echt niet omkleden… Paar tellen later stond ik boven mezelf in een piratenpak te hijsen. Want in Noord-Holland mogen wij dan geen carnaval kennen, verkleedkleren hebben wij wel hoor ;-))). Er werd ook vaak aan mij gevraagd; “jij hebt je vast nog nooit verkleed?” Daardoor was ik heel benieuwd naar de mening van de andere mensen, want Gupkes jullie moesten eens weten… Eenmaal na een gezellig verkleedpartijtje met mijn lieve vriendinnetje, dacht ik; wat maakt de mening van de andere eigenlijk nou nog uit, boeien…”

Love of my life

Na bijna alle nachtelijke uren te hebben gezien op de klok (ja bijna, had wél twee uur “geslapen”) werd iedereen lékkér en vrolijk, op tijd gewekt. Want om half 12 moest iedereen paraat staan om met elkaar de dag sportief te beginnen. Bij dees of geen werd er wat reserve energie verzameld en stond er een zeskamp op ons te wachten. Met de alcohol nog vers in het lichaam werden wij allemaal verdeeld in teams. Hier had de organisatie goed over nagedacht en zo zat je dus niet bij al je besties in je team. Het was twee uur lang samenwerken, ploeteren in de regen, vallen en weer op staan, plezier maken en mega spierpijn voor komende dagen kweken! Even voor de extra info: ik moest zondagavond kruipend de trap op naar boven en werd ik ook nog uitgelachen ook door mijn liefste. Want ik was nog wel zó sportief aangelegd, ja uhuh… Dat geloofd gelukkig niemand ;-)))

cv de Gupkes

Er mocht gezongen, gedanst én gelachen worden

Eenmaal weer thuis (in het Gupkes huis) moest er uiteraard flink gepowernapt worden, heftige doen durf of de waarheid spelletjes werden er gespeeld en de alcohol werd uiteraard in bed genuttigd. Na een flink inkak middagje voor iedereen, werd er super gezond gegeten. Want een goede bodem is nodig, zeker omdat er nog een stapavond voor de deur stond. De nachtelijke uurtjes werden gespendeerd in het oh zo bruisende nachtleven van Valkenswaard. Er mocht gezongen, gedanst én gelachen worden en de kroeg eigenaren waren blij met zo’n gezellige, grote groep. Goed voor de kassa, want die is zeker goed gespekt, maar ook zeker voor de gezelligheid!

Na de vette nachtfuif in Valkenswaard, stonden er taxi’s te wachten om ons veilig naar huis te brengen. De bedjes stonden te wachten, maar voor sommige ook nog de karaoke set en de eitjes die vroegen om gebakken te worden.

Kortom het was gezellig en leuk. Dit carnavalsgroentje zegt; volgend jaar weer?!

Alaaf Alaaf (ofzo…)!

Liefs,
Amber

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment

Livvinn.com gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt. Oke Read More