Home Life Mijn allerliefste meisjes

Mijn allerliefste meisjes

by Calliat

Gedurende je hele leven ontmoet je mensen en iedereen met een eigen rugzak. Een ieder met een eigen verhaal, verleden en bagage. Soms klikt het goed als je iemand ontmoet en breng je in je vrije uren tijd met iemand door. Je leert elkaar daardoor beter kennen, je gaat meer met elkaar delen; je wordt uiteindelijk vrienden met iemand. Want in welke fase dan ook in je leven, gedurende je leven heb je goede vrienden aan je zijde nodig! Nu heb ik een aantal goede vriendinnen, die ik op één hand kan tellen. Já, echt één handje! Want mijn lieve meisjes betekenen alles voor me. Meer dan zij zelf weten ;-))…

“Mijn hart brak in duizend stukjes en ik heb alleen maar gehuild…” 

Op de basisschool heb ik mijn eerste, échte, beste vriendin leren kennen. Vanaf groep 1 waren wij onafscheidelijk en voelde het ook alsof zij mijn zus was. Ik deelde echt alles met haar, we hadden altijd super leuke slaap feestjes, samen hadden wij de grootste lol en vond ik het super fijn om beste vrienden te zijn. Dat veranderde toen zij ging emigreren naar Australië en hierdoor verwaterde onze vriendschap… Tot op de dag van vandaag vind ik dat echt ontzettend jammer! Toen ik ook hoorde dat zij ging emigreren, brak mijn hart in duizend stukjes en heb ik alleen maar gehuild. Ik gaf haar toen een ketting met een half hartje eraan, ik had de andere helft om mijn nek hangen. De boodschap was dat wij echt hartsvriendinnen zouden blijven en ik haar nooit zou vergeten. Dat was mijn afscheidscadeautje aan haar, om terug te denken aan de fijne tijd en goede vriendschap. Het hangertje heb ik trouwens nog steeds. Als ik naar het hangertje kijk, voel ik me weer hetzelfde als toen ik haar het hangertje gaf (ookal is het meer dan 16 jaar geleden!). Toen zij eenmaal in Australië woonde, ben ik in de tussentijd ook verhuist naar de andere kant van Beverwijk. Geloof me, “vroeger” was dat echt mega ver weg! In werkelijkheid valt het reuze mee. Als je jonger bent is alles in je beleving groter, enger, heftiger en verder, dan dat het in werkelijkheid eigenlijk is… Inmiddels woont ze wel weer in Nederland maar is onze vriendschap, jammer genoeg, nooit meer hetzelfde geworden. Bovendien zijn wij toen uit elkaar gegroeid en hebben wij beide nieuwe beste vrienden in ons leven. Een vriendin zal ze altijd blijven, ze zit nou eenmaal in mijn hart hé…:-))))

Toen ik aan de andere kant van Beverwijk ging wonen, (in een nieuwbouwwijk; De Broekpolder) moest ik ook naar een andere basisschool. Vreselijk vond ik dat! Ik moest opnieuw vrienden maken en was niet meer in de vertrouwde omgeving die ik op de andere basisschool had. Ik begon toen in groep 6 op de nieuwe school en zat geloof ik met vijf(!) andere leerlingen in de groep. Daarnaast werd de klas opgevuld met groep 5, wat welgeteld 12 leerlingen had. Dat was mijn klas op de nieuwe basisschool en ik had er echt zin in #not. In groep 7 werd de groep iets groter en kwam (op heden nog steeds!!) mijn beste vriendin bij mij in de klas. Natuurlijk had ik toen nog meer vriendinnen, maar er was niemand zoals haar!

Ik zie haar niet iedere dag, soms zie ik haar zelfs weken niet!

Ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten. Ik zie haar niet iedere dag, soms zie ik haar zelfs weken niet! Wij weten wat we aan elkaar hebben, ondanks dat wij elkaar niet iedere dag zien. Ik weet bijvoorbeeld dat zij mij nooit zal laten vallen of in de steek zal laten. Ook ik zal haar nooit in de steek laten of laten vallen. Wij lijken trouwens best wel op elkaar; wij zijn alle twee eigenwijs, wij weten wat we willen en als we niet ons zin krijgen kunnen wij nogal lichtelijk gepikeerd zijn. Met haar smaken de wijntjes nog lekkerder en kan ik vooral véél en lekker met haar eten. Wij hechten beide veel waarde aan familie en échte vriendschappen. Ik ben super blij om haar als mijn beste vriendin te hebben en is zij een soort zusje voor me. Ik hoef haar soms maar een blik te werpen en dat weet zij genoeg ;-)))!

De tijd die ik met haar heb, zijn tijden voor in de boeken!

In de gemeente Koggenland is een plaatsje Avehorn, daar heb ik nog een goede vriendin wonen en dat is niet echt bepaald om de hoek ;-). Voor de mensen die gaan opzoeken waar gemeente Koggenland is, dat is in Noord – Holland! Het is ruim een half uur rijden om haar te zien. Maar ook door het vele, onregelmatige werk, zie ik haar niet vaak. Met haar ken ik geen schaamte, lach ik de longen uit mijn lijf en haalt zij het beste in mij naar boven. Want biertjes lust ze wel en van een beetje gezelligheid is ze gelukkig ook niet vies van… :-))! Wanneer ik haar zie, is het altijd goed. Wanneer wij elkaar niet zien, is het ook goed. Dat is zo fijn aan onze vriendschap, weten wat je aan elkaar hebt maar er toch voor elkaar zijn wanneer je elkaar nodig hebt!

 

Mijn Brabolandse lieve oogappels

Aan de andere kant van Nederland heb ik twee lieve oogappels wonen die ik niet meer wil weg denken uit mijn leven. Ondanks dat de vriendschap nog niet zo lang duurt, weet ik wel wat ik aan mijn lieve Brabolandse meisjes heb. Deze meiden hebben écht hun hart op de juiste plek, doen ze alles voor hun dierbaren en staan ze altijd voor mij klaar. Ik kan ontzettend met ze lachen, ik kan alles tegen ze zeggen en vindt het fijn om ze om mij heen te hebben. Ze zijn beide gezellig en heel eerlijk. Ook deze lieve meiden zie ik niet iedere week, doordat mijn vriend en ik om de weekenden in Beverwijk zijn. Maar als ik ze zie, is het veel bijkletsen, heel veel lachen, gezelligheid, en hebben wij natuurlijk ook serieuze gesprekken over onze vriendjes…

Zoals jullie opvalt, heb ik geen grote vriendengroep of veel meer beste vrienden. Ik ben van mening dat je je echte vrienden op één hand en soms op twee handen kan tellen. Denk maar eens bij je eigen na hoeveel échte vrienden je hebt, hoeveel “gewone” vrienden je hebt én hoeveel vrienden je hebt die je misschien niet eens vrienden kan noemen. Ik kan ze op één hand tellen en jij? Hecht jij veel waarde aan echte vriendschap?

Dit zijn mijn lieve meisjes. Ik zou niet weten wat ik zonder ze zou moeten! Ik wil het me eigenlijk niet eens bedenken en daarbij stilstaan…

Liefs,
Amber

 

2 comments
0

You may also like

2 comments

Nienke Cziechy 19 september 2017 - 08:17

Lekker luchtig en leuk geschreven Amber!

Reply
Calliat 19 september 2017 - 15:56

Dank je wel, ik heb m’n best gedaan 🙂

Reply

Leave a Comment

Livvinn.com gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt. Oke Read More