Home Family Mijn familie, een bij elkaar geraapt (heel leuk!) zooitje..

Mijn familie, een bij elkaar geraapt (heel leuk!) zooitje..

by Calliat

Wat de meeste mensen niet weten is dat de familie van mijn vaderskant een “samengestelde” familie is. Het is de allerfijnste en leukste familie! (Duhh… wie vindt dat nou niet van zijn eigen familie ;-))). Maar even serieus, biologisch gezien, zijn wij geen familie van elkaar…

“Vrienden kies je uit, je familie niet”

Kennen jullie de uitspraak, “vrienden kies je uit, je familie niet” ?? Nou, mijn familie is wél voor mij uitgekozen. Die keuze hebben namelijk mijn opa en oma (heel wat jaren geleden) gemaakt! Mijn opa en oma hebben er voor gekozen om kinderen te adopteren, en wel met een andere huidskleur. Er was een enorme kinderwens, maar soms laat de natuur men in de steek… Mijn blanke opa en oma kozen ervoor om Indonesische kinderen te adopteren. Volgens mij de eerste kinderen in het dorp met een kleurtje… Mijn oma heeft mij weleens laten weten, dat sommige mensen het niet konden begrijpen en dat mijn oma soms raar werd aangekeken… Want adopteren, waarom? Nou, waarom niet?! Iedereen verdient een familie toch?

“Heel bijzonder en fijn om dat samen te mogen meemaken”

Mijn tante was het eerste kindje van mijn opa en oma, mijn vader volgde daarna. De kinderwens was groot van mijn opa en oma. Daarom hebben mijn opa en oma hebben ook nog twee andere kinderen in het gezin opgenomen. Dat zijn pleegkinderen, en zijn biologisch broer en zus van elkaar. Mijn oom en tante hebben Caribisch bloed, zij komen van Curaçao. Curaçao heb ik vorig jaar bezocht, en heb ik zo de roots van mijn nichtje en neefje van dichtbij kunnen ervaren. Heel bijzonder en fijn om dat samen te mogen meemaken en samen met elkaar konden delen. En bovendien heb ik er een heel leuk vriendje aan over gehouden ;-))

“mensen zien soms graag, wat ze willen zien…”

Mijn opa en oma zie ik gewoon hetzelfde als de opa en oma van mijn moeders kant. Mijn, bij elkaar geraapte, familie voelt hetzelfde als de familie van mijn moederskant. Het voelt fijn, vertrouwd en eerlijk gezegd weet ik gewoon niet beter!

Er wordt trouwens weleens gezegd dat je aan mijn nichtje en mij kan zien dat we écht familie van elkaar zijn. Ik moet er altijd maar om lachen, en vertel dan vaak dat het “klopt”. Ja echt, geloof het of niet, mensen zien soms graag, wat ze willen zien…

“Van mijn vaders biologische familie weten wij niet heel veel…”

Mijn vader is een halve pinda, waar precies zijn roots ligt dat weten wij niet precies. Aan de ene kant heel erg jammer, want ik zou het graag willen weten. Van mijn vaders biologische familie weten wij niet heel veel… Mijn vader heeft ook een kleurtje, aan hem is te zien dat hij buitenlands is. Oh, mijn vader is trouwens gewoon een Nederlander, hij is in Nederland geboren! Aan mij wordt vaak gevraagd of ik van de “melkboer” kom omdat ik niet bruin ben en ik hartstikke blond haar heb. Hmm, ja, mijn vader is wel mijn biologische vader alleen heb ik die bruine genen niet meegekregen, de blanke genen van mijn moeder waren toch wat dominanter ;-))). Theoretisch gezien kan het wel zijn, dat de donkere genen een generatie hebben overgeslagen. Het kan dus zijn dat ik, maar ook mijn broertjes, getinte kinderen kunnen krijgen. Of die theorie ook werkelijk klopt, kan ik (nog) niet over oordelen.

“Ik ben een echt mengelmoesje, en daar ben ik trots op.… :-))

Mijn opa en oma hebben altijd open gestaan voor het feit dat hun kinderen, op zoek wilden gaan naar hun “echte biologische ouders”. Trouwens voor mijn oom, tantes en mijn vader, zien zij mijn opa en oma als hun echte ouders. Huidskleur, afkomst of taal doet er niet toe. Iedereen is welkom, en iedereen wordt in de harten gesloten. Discriminatie kennen wij dan ook niet, want naast dat mijn vader een halve pinda is, is mijn moeder een hele Duitser. Huh, watte?? Ja, en ik zal eens wat verklappen, ik heb vroeger ook een Duits kinderpaspoort gehad. Ik ben een echt mengelmoesje, en daar ben ik trots op…. :-))

“het is wel hoe dan ook, mijn echte familie”

Ik ben heel blij met een bij elkaar geraapte familie, mijn niet biologische familie, maar het is wel hoe dan ook, mijn echte familie ;-)). Ik zou dit niet anders willen, en ik ben blij dat mijn opa en oma, mijn familie hebben uitgekozen! Ik ben blij dat mijn opa en oma toen voor deze keuze in aanmerking zijn gekomen, en samen een geweldige familie hebben gecreëerd. Het is mijn ohana…

Liefs,
Amber

 

6 comments
0

You may also like

6 comments

Erica 19 juli 2017 - 11:49

Superleuk!😘

Reply
Calliat 25 juli 2017 - 09:32

Dank je wel! X

Reply
Murat durmus 20 juli 2017 - 10:15

Je hebt een geweldige familie amber, je zou er trots op moeten zijn.😉😉
Geluksengel 😊

Reply
Calliat 25 juli 2017 - 09:33

Dank je wel, ik ben er zeker trots op ;-))

Reply
F 20 juli 2017 - 16:49

Amber

Heel leuk gedaan. Compliment!

Thea en Frans van Putten

Reply
Calliat 25 juli 2017 - 09:34

Dank jullie wel ome Frans en tante Thea! Leuk om te horen :-))

Reply

Leave a Comment

Livvinn.com gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt. Oke Read More