Home Life Mijn relatie is net de Efteling, één sprookje…

Mijn relatie is net de Efteling, één sprookje…

by Calliat

Veel mensen om mij heen, weten dat ik een lange afstandsrelatie heb. En geloof me, dat is niet altijd even makkelijk! Mijn vriend woont in Brabant, en wél hé-le-maal bij de Efteling… 140 km heen rijden, en weer 140 km terug. Soms voor maar voor één avondje (dan zien wij elkaar maar vijf uurtjes met de ogen open, een nacht tegen elkaar aan zweten en ’s ochtends moet mijn liefste alweer weg om te werken…). Sommige zullen mij voor gek verklaren, maar je moet er iets voor over hebben toch?

“Ik kan het ook niet eens omschrijven hoe het voelde, het voelde gewoon ontzettend goed”.

Aan de andere kant van de wereld, op ongeveer 7.900 km vanaf Beverwijk, heb ik mijn vriend op Curaçao ontmoet. Voor mij was het meteen liefde op het eerste gezicht, ik had zo’n bijzonder gevoel, wat ik nog niet eerder kende. Ik kan het ook nog steeds niet omschrijven hoe het toen voelde, het voelde gewoon ontzettend goed! En bovendien; goed is goed hé ;-)) Mijn nichtje had de eerste avond toen wij aankwamen, tegen mij gezegd dat er jongens in het appartement boven ons zaten. De volgende dag kwam ik erachter dat het Brabanders waren… Ik weet ook nog heel goed, dat ik gezegd heb dat ik niet op vakantie was om vrienden te maken (wat ben ik toch aardig!)… Eerlijk gezegd vond ik het accent altijd vreselijk van de mensen uit Brabant en kon ik ze altijd super slecht verstaan! Ik had een vooroordeel, en daar kom ik helemaal op terug. Een boer wordt Mr. Braboland hier in mijn familie nog wel eens genoemd (als grapje hé…)! Daarnaast heb ik zoveel lieve Brabolandse mensen ontmoet, en vrienden gemaakt en zij hebben allemaal hun hart op de juiste plaats. Want waar ik eerst een hekel aan dacht te hebben, is nu de liefde van mijn leven ;-)))! En het accent?? Inmiddels kan ik het aardig goed verstaan, en vind ik het eigenlijk best wel grappig!

Eerste indruk op vakantie..

Kennis maken met carnavalsmuziek…

Er werd gevraagd of ik niet “zo’n meid” was

Mijn vriend was daar op vakantie met zijn vrienden, en één van zijn vrienden vroeg mij ook of ik wel serieus was. Er werd gevraagd of ik niet “zo’n meid” was, die het een jongen leuk maakt op vakantie, en dan vervolgens niets meer laat horen… Mijn gedachtes gingen alle kanten op, wat dacht hij wel niet! Zie ik er dan zo onbetrouwbaar uit? Mijn antwoord was; “ik ben serieus, en na de vakantie wil ik hem zeker nog een keer zien!”  De afspraak die ik met die vriend overigens maakte, was dat als ik naar Kaatsheuvel kwam, dan zwarte koffie bij hem en zijn vriendin kwam drinken met een appelflap. Deze afspraak is tot op heden nog niet waargemaakt… ;-))

Gelukkig was het overigens wederzijds dat wij elkaar beide wilde zien na de vakantie, en hadden wij 3 december onze eerste date! Ik had trouwens wel één voorwaarde om hem weer te zien, ik wilde wel naar de Efteling, want daar was ik nog maar één keer in mijn leven geweest… Na de vakantie is het toch spannend, het is onwennig en in je eigen omgeving, zonder gekke vrienden etc. Een eerste echte date, een hele koude dag in de Winter Efteling, maar oh wat was het fijn!

Is de klik er niet en wordt er een punt achter gezet dan is dat maar zo dan heeft het niet zo moeten zijn…

Na een aantal keren heen en weer rijden in de weekenden, families ontmoeten en ontzettend verliefd worden op elkaar, spookten er toch gedachtes in mijn hoofd. Hoe ga ik dit vol houden, is hij echt zo leuk om steeds heen en weer te rijden, vindt hij mij wel zo leuk als ik hem, want de afstand is toch best ver… Over deze gedachtes heb ik even goed over nagedacht, en die heb ik later weer losgelaten. Ik had zoiets, ik zie wel hoe het gaat lopen en ik had ook geen verwachtingen, hebben we het leuk dan is dat superfijn, is de klik er niet en wordt er een punt achter gezet dan is dat maar zo dan heeft het niet zo moeten zijn…

En gewoon, je weet wel, de liefde laten groeien, haha!

Nu zijn wij driekwart jaar verder, en heb ik bewezen dat ik niet “zo’n meid” ben, ben ik gelukkiger dan ooit hiervoor en voel ik mij het gelukkigst wanneer ik bij hem ben! Helaas zitten de spontane avondjes en/of middagjes voor ons er niet in, daarvoor wonen wij echt te ver uit elkaar. Moeilijk vind ik dat zeker wel, want ik ben echt heel gek op hem, en de weekenden die wij samen kunnen doorbrengen, die vliegen voorbij! Want in de weekenden komen wij altijd tijd te kort! In het weekend wordt er tijd gemaakt voor het bezoeken van familie, gaan wij naar feestjes, etentjes met vrienden, gaan wij naar verjaardagen, en dan zoeken wij ook nog even tijd voor elkaar… Daarom ga ik bijvoorbeeld graag weekenden weg, géén familie, géén vrienden, géén werk, géén verplichte dingen, alleen elkaar… Tijd hebben voor elkaar, leuke dingen met elkaar beleven, gewoon samen ontspannen en gewoon, je weet wel, de liefde laten groeien, haha!

Over de toekomst hebben wij het wel al gehad

Voor mij zijn de zondagavonden na een weekend samen, rond een uur of acht ál-tijd vreselijk. Vanaf zes uur, kijk ik op de klok en dan weet ik dat we nog maar een paar uur samen hebben… Meestal vertrekken we rond een uur of acht/halfnegen huiswaarts. Dit omdat het toch nog vijf kwartier/anderhalf uur rijden is (wij hebben er beide weleens een uur over gereden…). Ik weet dan dat ik hem dan een week niet ga zien, en dat we beide weer ons eigen leventje dan even weer gaan leven. Want ik heb mijn leven hier, en hij heeft zijn leven in Braboland! Over de toekomst hebben wij het trouwens al gehad, maar dat hou ik allemaal nog even tussen Mr. Braboland en mij ;-))

Alsof ik wist dat hij de ware voor mij zou zijn…

Ik heb er altijd in geloofd, en ik geloof er nog steeds in. Het moment dat ik hem voor het eerst zag, zal ik nooit meer vergeten! Alsof ik wist dat hij de ware voor mij zou zijn… Ik ben blij dat wij elkaar beide een kans hebben gegeven, en dat alles zo goed verloopt hadden wij beide niet verwacht. Ik geloof het soms ook nog steeds niet, en noem het soms ook een sprookje. Onze relatie is soms net de Efteling…

Voor degene die trouwens misschien ook ooit eens “in aanmerking” komen voor een lange afstandsrelatie heb ik trouwens nog wat tips; deze tips zijn uiteraard ook voor mensen die een “gewone” relatie hebben… ;-))

 • Zorg voor een goede, comfortabele auto ;-)) óf veel geld op je OV!
 • De weekenden eerlijk verdelen, soms is het kiezen tussen een feestje bij jou of en feestje bij hem.
 • Maak in de weekenden ook tijd voor familiebezoekjes, je ohana is belangrijk!
 • Naast feestjes en vrienden, is het ook belangrijk om tijd met elkaar door te brengen, uiteten, varen, Efteling bezoeken, etc.
 • Zoek samen uit wat jullie beide leuk vinden en interesseren
 • Spontane (verrassing)bezoekjes zijn eigenlijk wel leuk (áls het kan), zorg er wel voor dat zijn/haar vrienden/familie van je actie af weten zodat ze mee kunnen doen in “het complot”…
 • Zorg voor balans tussen het zien van je vrienden en de tijd samen met je liefje.
 • Wanneer je thuis bent en elkaar niet ziet, leef dan je eigen leven. Blijf niet hangen in; “Oh was hij nou maar hier…” Ga bijvoorbeeld leuke dingen met vrienden doen.
 • Er zijn altijd mensen om je heen die je lange afstandsrelatie niet begrijpen. Lekker laten, je weet zelf dat wat je van ver haalt lekker is, toch? ;-))
 • Zorg ervoor dat je je niet ongemakkelijk voelt, wanneer je bijvoorbeeld even alleen thuis bent (dus even zonder je liefje). Maak het jezelf gemakkelijk!
 • Sta open voor nieuwe vrienden, het ontmoeten van nieuwe mensen is altijd fijn Het is altijd leuk om vrienden aan de andere kant van Nederland te hebben :-))
 • Plan ook vrije weekenden in samen met je liefste, even geen feestjes of vrienden over de vloer is soms ook heel fijn…

Doe iets of niets met deze tips, de keuze ligt altijd bij jezelf. Doe geen dingen waar je niet achter staat of niet goed voelt! Maar voor je het weet leef je je eigen sprookje en loop je samen in de Efteling…

Liefs,
Amber

 

 

8 comments
0

You may also like

8 comments

Erica 26 juli 2017 - 08:06

Wat ontzettend leuk Amber! Goed geschreven! 😘

Reply
Calliat 26 juli 2017 - 14:27

Lief van je, dank je wel! X

Reply
Rianne 26 juli 2017 - 11:47

Leuk om je te volgen Amber… Goed geschreven hoor.
Ik herken er wel dingen in van Gerard en mij. Terwijl bij ons afstand niet een grote rol was.
Speelde er bij ons weer andere dingen.
Helemaalnwaar je tips.

Liefs Rianne.

Reply
Calliat 26 juli 2017 - 14:30

Wat een leuk berichtje Rianne! En wat grappig dat je toch wat dingen herkent bij je eigen relatie.
Zo heeft ieder zijn dingetje denk ik binnen een relatie. De afstand is soms wel lastig tussen ons, zeker nu je elkaar toch beter leert kennen!
Het blijft zo in ieder geval wel spannend, hahah!

Liefs, Amber

Reply
Matthijs 26 juli 2017 - 15:38

Zeg eens eerlijk Amber, stiekem vind je die carnavalsmuziek wel leuk! Zondag was je alles nog aan het meezingen😁

Gr. Span

Reply
Calliat 27 juli 2017 - 18:15

Hahaha, ja eigenlijk wel! Ik kan er niet meer omheen denk ik hé, hahah!
Liefs, Amber

Reply
Nienke Cziechy 26 juli 2017 - 16:33

Lieve Amber,ook wij hadden een lange afstand relatie en reisden heen en weer.Maar onze reisjes waren niet zo comfortabel.Opa kwam op de brommer(die toen wel op de snelweg mocht) vanuit Duitsland naar Beverwijk,en ik ging als het kon met de trein naar hem.Dus bewijs dat zoiets goed kan gaan hebben wij wel geleverd na een huwelijk van 53 jaar alweer.Dus ik zeg,ga ervoor en veel geluk voor de toekomst voor jullie beiden.Groetjes van Opa en oma.

Reply
Calliat 27 juli 2017 - 18:19

Dat is super lief. Ik geloof echt dat je er beide achter moet staan, dat je het moet willen, en dingen voor elkaar over moet hebben. Toen zal het heen en weer reizen zeker niet makkelijker geweest zijn, vergeleken met toen hebben wij het nu luxer (beide in bezit van een auto), en zal het iets makkelijker zijn. Daarnaast wordt de afstand er niet minder door, maar dat maakt niet uit. Ik geloof er in, en ik hoop het over 53 jaar ook te kunnen bewijzen.
Liefs, Amber

Reply

Leave a Comment

Livvinn.com gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt. Oke Read More