Home Facts Mijn top vijf verslavingen, whutttt verslaafd?!?

Mijn top vijf verslavingen, whutttt verslaafd?!?

by Calliat

Een verslaving wordt in de meeste gevallen gezien als iets slechts en negatief… Een verslaving is een slechte gewoonte voor de meeste mensen, voor andere mensen kan een verslaving echter een probleem of nog erger, een ziekte zijn…

Om het een beetje leuk te houden, en jullie niet voor de gek wil houden; ik heb geen ziekte of een probleem… Helaas heb ik wel slechte gewoontes en een aantal daarvan wil ik graag met jullie delen! Ik heb er maar een top vijf van gemaakt, want ik heb last van meerdere verslavingen, oftewel slechte gewoontes… ;-))

“dan kan ik echt bijna tegen de vlakte gaan” 

Stipt op nummer een van mijn slechte gewoontes; kauwgum… Ik ben enorm verslaafd aan kauwgum. Ik koop altijd een enorme voorraad aan kauwgum, zodat ik altijd wat kan meenemen. Wel van een bepaald merk en een fijne menthol smaak, want er zit echt verschil in kauwgum ;-)) Er liggen ook altijd en overal pakjes kauwgum, volle pakjes, halflege pakjes en uiteraard laat ik lege pakjes ook slingeren… Vooral in mijn auto laat ik lege pakjes achter, en dan grijp ik vaak genoeg mis! Jullie mogen ook trouwens best weten dat ik enorm chagrijnig kan worden als ik geen kauwgum mee heb in mijn tas, auto of waar dan ook. Ik moet het gewoon altijd bij me hebben, want tot ’s avonds laat kauw ik op kauwgum. Er wordt weleens gevraagd of ik last van mijn kaken krijg, “nou nee niet echt, die zijn mega getraind” is mijn antwoord dan. De grootste reden van kauwgum gebruik is om een frisse adem te hebben. Ik vind het ook echt vreselijk als mensen uit hun mond ruiken, dan kan ik echt bijna tegen de vlakte gaan. Laat staan als ik zelf uit mijn mond ruik, wat zullen jullie dan wel niet denken (als jullie nog niet van jullie stokkie gegaan zijn…).

“Oh, wat ben ik eigenlijk toch een zeikerd…”

Op nummer twee staat lip butter, ook daar kan ik mega chagrijnig van worden als ik dat niet mee heb. Ook die sla ik in alsof het bijna gratis was in de winkel, ik koop er zeker altijd een stuk of zes. Ik eet die dingen bijna op, zo snel gaan die erdoorheen bij mij. Ja jongens, ik weet dat lip butter eigenlijk helemaal niet goed is, maar goed dat zijn wel meerdere dingen niet ;-)). Het droogt namelijk nog meer je lippen uit, best grappig, want de reden om het te gebruiken is om droge lippen tegen te gaan. Bijzonder… maar goed. Uiteraard heb ik net zoals mijn kauwgum, geen willekeurig merk. Ik heb echt mijn voorkeur, zo ook voor lip butter en uiteraard zit er een klein beetje kleur in en mag het absoluut niet te erg glimmen… Oh, wat ben ik eigenlijk toch een zeikerd…

Op de derde plek staat voor mij mijn armbanden. Als je mij ergens blij mee kan maken, dan zijn het wel armbanden! Ik heb er ontzettend veel, zeker honderd stuks… Het liefst draag ik ze iedere dag, maar vanwege mijn werk kan dat niet. Ik vind het namelijk altijd superleuk staan. Zeker als ik mijn armbanden kan matchen met mijn horloge, kleding en mijn gelakte nagels. Ook die gelakte nagels mogen niet op mijn werk, dus als ik een aantal dagen langer vrij ben achter elkaar, lak ik mijn nageltjes. Soms is het wel een karwei om mijn armbanden af te doen, met name als ik weer iets te diep in het glaasje heb gekeken…

“I’ve got money to blow “

Op nummertje vier staat online shoppen. Ja, op nummer vier! Hoe dan, hoor ik sommige van jullie denken… :-)) Nou ik zal het eens uitleggen, van mijn vorige vriend heb ik geleerd om iets minder een gat te creëren in mijn hand. Toen ik nog met hem samenwoonde, kocht ik minder spullen online voor mezelf, zodat ik wat meer kon sparen en wat kon uitgeven aan leuke dingen voor in huis. Nu ik weer thuis woon bij mijn ouders, is de verleiding soms wel groot om wat meer voor mezelf te kopen. De ene maand gaat het iets beter dan de andere, soms staat er in een week vijf keer de vriendelijke post bezorger aan de deur. Maar vaak denk ik terug en dan hoor ik een stemmetje in mijn hoofd; “Heb je dat echt nodig?” en dan denk ik soms dat ik het echt nodig heb, en soms kan ik mijn laptop dichtklappen en denken; “nee, ik heb een kast vol kleding waar veel van jullie jaloers op kunnen worden…” Shoppen in de winkels vind ik trouwens vreselijk, maar dan ook echt enorm walgelijk. Heel af en toe vind ik het leuk om naar de stad te gaan, zeker met mijn Brabolandse vriendinnen. Een vriendin daarvan, die heeft soms enorme gaten in haar handen en die creëer ik dan ook bij mezelf. Dan wordt er met geld gestrooid alsof het niks is, I’ve got money to blow zeg ik dan als ik thuis kom… (Was dat laatste overigens maar waar…! ;-)))

” ik weet niet of mijn vriend daar dan zo blij van word”

Op nummer vijf staan schoenen! Ik heb allerlei soorten schoenen, en ik kan intens gelukkig worden van nieuwe schoenen. Misschien een algemeen vrouwen ding, want ik denk dat veel vrouwen gelukkig worden van een nieuw paar schoenen. Qua soorten schoenen heb ik uiteraard ook weer een voorkeur (goh verassend, maar mensen die ook een ” slechte gewoonte” hebben, zullen mijn voorkeuren begrijpen ;-))). Sneakers vind ik ontzettend fijn, met name Vans vind ik heerlijk lopen! Een paar weken geleden heb ik weer een nieuw paartje aangeschaft, en ze lopen echt mega heerlijk. Ik draag ze onder een skinny jeans, maar ook onder een rokje, kort broekje of jurkje. Naast de Skate sneaker, vind ik hakken ook echt supermooi en fijn. Het maakt mijn benen mooi lang, ik voel me er supervrouwelijk door en mijn vriend vind het ook mooi als ik hakken draag. Gelukkig kan ik er wel goed op lopen, kan ze makkelijk een avondje aan met een feestje (dan neem ik uiteraard wel voor de zekerheid platte schoentjes, vaak sneakers, mee). Ik loop gelukkig niet houterig of te waggelen, ik weet niet of mijn vriend daar dan zo blij van word als ik hem dan zo voor paal zet.

“Echt super dom en ontzettend goor” 

Uiteraard heb ik nog veel meer slechte gewoontes a.k.a. verslavingen, zoals notitieboekjes met leuke printjes kopen maar er niet in schrijven omdat dat “zonde” is, een tassenverslaving hebben (liefst met een dierenprint, zoals een slangen-/ krokodillenprintje), en ik ben zwaar verslaafd aan de liefde. Uiteraard ben ik meerdere malen, (ja echt super dom en ontzettend goor eigenlijk), verslaafd geweest aan sigaretten. Die verslaving heb ik gelukkig begin februari dit jaar met trots beëindigt ;-)))

Ik ben heel benieuwd naar wat voor verslavingen jullie hebben, of ben ik soms de enige die van die aparte dingen weer moet hebben? Laat het mij weten, want ook ik ben nieuwsgierig naar jullie!

En voor nu heb ik een uitgekauwd kauwgumpje in mijn mond, mijn (eigenlijk niet meer) nieuwe Vans aan mijn voeten, en het rammelen bij het typen van mijn geweldige armbanden, wil ik jullie vandaag een hele fijne dag wensen. Denk maar eens na wat voor slechte, rare gewoonten jij hebt… Iedereen heft er vast wel 1 of net als mij, meerdere… ;-))

Liefs,

Amber

 

 

 

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment

Livvinn.com gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt. Oke Read More