Home Our home Wij gaan samenwonen!

Wij gaan samenwonen!

by Calliat

EIN-DE-LIJK, YESSSS! Eindelijk mag ik het aan iedereen laten weten. Begin volgend jaar zal ik samen met mijn kat Boudewijn naar het zuiden des lands vertrekken. Want voor de liefde moet je dingen over hebben én dat heb ik ook zeer zeker. Samen met mijn liefste, hebben wij één van de belangrijkste beslissingen in ons leven gemaakt. Samen hebben wij namelijk een huis gekocht en ons sprookje kan voortzetten in ons nieuwe, eigen, grote, paleis!

Dat het ineens zo snel zou gaan, hadden wij niet helemaal verwacht

Al eerder had ik in een blog laten weten, dat er toekomst plannen waren. Natuurlijk wiste wij toen al, dat ik in de toekomst naar Braboland zou komen. Dat het ineens zo snel zou gaan, hadden wij niet helemaal verwacht. Spannend is het zeker wel, maar ik sta er meer dan 100% achter. Ik ben eigenlijk nog nooit zó zeker geweest van mijn keuze, althans die keuze kan ik me niet zo snel meer voor me halen!

Het is namelijk geen pakje boter wat je bij de supermarkt koopt ;-)))

Een huis kopen brengt stress met zich mee, al is de aankoop snel gedaan. Er moet natuurlijk wel echt ontzettend goed over nagedacht worden. Het is namelijk geen pakje boter wat je bij de supermarkt koopt ;-))). Er komt écht veel meer bij kijken dan alleen het huis, eigen geld en wat handtekeningen. Je moet duidelijk zijn in wat je wilt, al je geldzaken bij elkaar leggen en na gaan denken hoe je het gaat aanpakken. Het bestaat bijna, alleen maar uit het maken van beslissingen. Omdat dit eventueel gevolgen voor later zou kunnen hebben, moet overal mega goed over nagedacht worden. Omdat ik nogal kieskeurig ben en zeker wil zijn van mijn zaak, heb ik samen met mijn liefste ontzettend veel gepraat, nog meer gepraat en nog heel veel meer gepraat…

Binnen drie dagen twee (!) keer wezen bezichtigen

Samen hebben wij nagedacht, alles uitgewerkt, wéér heel veel met elkaar overlegd en natuurlijk ook gebrainstormd. Wij zijn samen een aantal huizen wezen bezichtigen en zijn zelfs een woning binnen drie dagen twee (!) keer wezen bezichtigen. De tweede keer zie je toch andere dingen, maar bij de tweede keer wordt ook je gevoel weer opnieuw bevestigd. Dit kan overigens goed, maar natuulijk uiteraard ook een fout gevoel zijn. Samen hebben wij een aantal woningen bezichtigd in verschillende prijscategorieën. Woningen waar veel aan moest gebeuren, woningen die tot in de puntjes af waren en woningen daartussenin. Puur om met elkaar te vergelijken en om te kijken waar onze interesses liggen.

Wij hoeven straks niet meer te zeggen; “tot volgende week liefste”

Weetje trouwens wat het fijne is? Dat er vanaf volgend jaar geen 135 km afstand meer tussen ons zit, dat wij niet meer ieder weekend op zondagavond met moeite naar huis hoeven te rijden wetende dat je elkaar een week niet ziet. Wij hoeven straks niet meer te zeggen; “tot volgende week liefste”, maar wordt het; “slaap lekker knapperd”. Uiteraard zullen er dagen aankomen dat wij elkaar wel kunnen vervloeken. Maar ik denk dat wij dan alsnog blij zijn dat wij deze keus gemaakt hebben, ongeacht dat we elkaar dan even niet kunnen luchten of zien…

Liefs,
Amber

Even een tip: mocht je ook op huizenjacht zijn en weet je niet waar je allemaal rekening mee moet houden? Er staat ontzettend veel op YouTube en geloof me, het wordt uitgelegd in Jip en Janneke taal. Voor iedereen dus te begrijpen ;-))).

2 comments
0

You may also like

2 comments

Erica 25 oktober 2017 - 08:03

Heel spannend maar ontzettend gegund! Dichtbij je liefste maar ver weg van je moeder 😔. Gelukkig hebben jullie een logeer kamer. Kan ik heel vaak blíjven slapen! 😋

Reply
Calliat 25 oktober 2017 - 08:37

Dat is wel waar ja… Maar op zich is het goed te doen om langs te komen 🙂

Reply

Leave a Comment

Livvinn.com gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt. Oke Read More